En tradition for nissegrød!
Traditionen med at spise nissegrød går langt tilbage. I julen kan nissegrød være i fokus på mange juleborde. Servering af nissegrød kan være en meget smuk detalje på bordet, der pryder skåle og er fyldt med både kanel, sukker og en smørklat. Du kan servere grøden med eller uden en klat smør. En smørklat i midten af tallerkenen, giver dog en dejlig konsistens. Den klassiske nissegrød koges med mælk og sukker til de bliver bløde og grødede. Når grøden er klar, kan du hælde flødeskum i.
Grundopskrift på en vellykket risengrød!
Rundkornet ris 2/1dl
Vand 5 dl.
Svensk smør 2 spsk.
Salt 2 tsk.
Mælk 8 dl.
Kanelstænger 1-2
Ricinus 1 spsk.
Vaniljesukker 1 tsk.
Fløde 2 dl.
Bland ris, vand, smør, salt i en stor gryde. Lad det koge ved svag varme i 10 minutter.
Tilsæt mælk og kanelstang. Lad grøden koge ved svag varme i 30-40 min.
Spæd op med mere mælk, så grøden bliver tyk. Smag til med sukker.
Pisk fløde og flormelis og lidt vaniljesukker.