Spis proteinrige fødevarer!

At spise fødevare med et højt proteinindhold på et stramt kostbudget, kræver planlægning. Ved at inkludere overkommelige proteinkilder såsom bælgfrugter, æg, kylling og mejeri- produkter kan du planlægge dine måltider smart, og nyde nærende måltider uden at sprænge dit kostbudget.

Du kan være kreativ med madrester for at minimere madspild og spare penge. For eksempel kan rester af kylling bruges i salater eller Warps, og rester af grøntsager kan tilsættes omelet-ter eller gryderetter. Dette giver dig mulighed for at skabe varierede og proteinrige måltider uden at skulle købe nye råvarer hver dag.

For at maksimere dit proteinindtag på et begrænset kostbudget, er det vigtigt at planlægge dine måltider og handle smart. At købe ingredienser til proteinrig mad får dig til at føle dig mæt i kroppen, og du får mere energi. Ved at undgå færdigretter kan du spare penge og fokusere på at skabe nærende måltider, som du selv tilbereder. Hvis du spiser en alsidig kost, får du det protein, du har brug for hver dag. Hvis du ikke kan lide kød og fisk og mejeriprodukter, kan du finde fødevarer, der indeholder høje proteinmængder, som findes i linser, kikærter, bønner og forskellige bælgfrugter. Der er også protein i frugter, fx Papaya og passionsfrugt samt ferskner, som er gode kilder til protein som snack eller som ingrediens.

Her er en opskrift på vegetarbøffer med skivede kartofler og en kold sauce på kvark, citron og hvidløg.


Ærtebøffer med kartofler og en kold sauce

4-6 kartofler
Hæld en spiseskefuld olie over
Lidt salt peber
250 grønne ærter
2 æg
1 dl brødkrummer
1 teskefuld salt
1 fed hvidløg
1 spiseskefuld olie til stegning

Tilsæt ærter, rasp og krydderier, æg med en teskefuld salt, lidt peber og et fed hvidløg, der alt sammen kommes i en skål. Tag en gaffel og pres ærterne og rør derefter til en dej. Rul til kugler og pres dem flade så, at de bliver til bøffer.
Brun bøfferne og steg til de er færdige, og sæt dem derefter i ovnen i 10 minutter.
Tag kartoflen og lav skiver i en form. Lad kartoflerne stå i ovnen i 35-40 minutter ved 210 grader.

En kold sauce af to dl kvark, lidt salt, peber og citron, og 1 tsk agavesirup.
Lidt spinat og tomater som tilbehør.

Velbekommen