Grøntsager hele året rundt

Forestil dig en dejlig salat med sprøde teksturer som smager fra forskellige lande. Sommergrøntsager kan spises hele året rundt. Fordelene ved at spise en god salat om efteråret og vinteren er, at du får en masse næring. Grøntsager, der er rige på vitaminer og mineraler. At kunne lave en salat med gode bladgrøntsager, såsom spinat eller hvorfor ikke bruge grønkål nu hvor vinteren er på vej.

Du kan blande gulerødder i salaten, som du river eller skærer i stykker. Gulerødder er kendt for at være rige på beta-caroten, som omdannes til A-vitaminer i kroppen. Noget der er meget godt at blande i salaten, er Zucchini. Zucchinien er lav i kalorier og rig på vitaminer og mineraler. Du kan også koge Zucchinien varm, eller du kan spise den kold. Du kan også bruge mange andre gode grøntsager såsom agurk, solmodne tomater eller rødløg i salaten. Noget der er meget godt at have i salaten, er Avocado, som er rig på C-vitaminer og D-vitaminer. Avocadoer er fyldt med jern og zink, calcium, Omega 3 og antioxidanter.
Noget andet, der er meget godt at blande i, er krydderurter. Friske krydderurter som basilikum eller mynte løfter smagene sammen. Hvis du ikke kan lide at have mynte eller basilikum i, kan du blande lidt dild, purløg eller persille i. En smag af sommer. Brug af urter reducerer behovet for krydderier som salt og peber. Når du bruger for meget salt, binder du væske i kroppen, og blodtrykket kan stige. Maden kan smage rigtig godt, selvom du bruger mindre salt. Så en salat kan blandes på enhver måde, lad bare din fantasi og din kreativitet skabe din salat med dit velsmagende tilbehør. Her kan du nyde en nærende, sund salat lavet af grønkål og gulerødder med avocado og ristede pinjekerner.

Grønkålssalat med ristede pinjekerner

50 gram grønkål, skåret
1 gryde purløg, finthakket
1 gryde hakket dild
200 gram groft revne gulerødder
3 spiseskefulde pinjekerner

Dressing til salaten:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. friskpresset citronsaft
Et halvt fed hvidløg
1 halv avocado
Salt
peber

Gør dette:
Bland grønkålen med purløg og dild og gulerødder på en tallerken. Drys med pinjekerner. Bland olivenolie og citronsaft og pres hvidløget. Smag til med salt og peber. Dryp dressingen over salaten. Du kan putte avocado på salaten. Hvis du vil, kan du få kylling til salaten eller et stykke fisk. Smag til og se om der er brug for mere krydderi, såsom salt eller peber.

Nyd dit måltid!