Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 16 in /var/www/kompetencebroen.dk/public_html/rw_common/plugins/stacks/total-cms/TotalCMS/Component/Component.php on line 94
Høj begavelse

Høj begavelse

I Kompetencebroen har flere af vores kursister særlige forudsætninger. Nogle er højt begavede eller sensitive. Det er kursister med mange ressourcer, men på grund af forskellige uløste udfordringer, befinder de sig i en fastlåst situation og har brug for støtte til at komme videre i livet.

Det at være højt begavet og sensitiv kan være en styrke, men det kan også give udfordringer, hvis barnet ikke bliver identificeret tidligt og vokser op, uden at det omgivende miljø udfordrer og stimulerer barnet i forhold til sine evner. Desværre er målgruppen fortsat en overset gruppe i Danmark. KORA har i deres rapport fra september 2015 påpeget, at andelen af højt begavede udgør 2-5 % af befolkningen, og at der derfor sidder en højt begavet elev i hver eller hver anden klasse i folkeskolen. KORA’s analyse er baseret på både dansk og international forskning vedrørende effekten af indsatser for højt begavede børn, unge og voksne, og vi ved, at særlige inkluderende og ekskluderende tiltag har effekt for denne gruppe. Det betyder, at når et barn ikke tidligt identificeres som højt begavet / evt. sensitiv vil der være risiko for, at barnet kommer i mistrivsel og udvikler en negativ adfærd, der senere i voksenalderen kan udvikle sig til en egentlig personlighedsforstyrrelse.
HØJ BEGAVELSE
KONTAKT
Kompetencebroen ApS
Fjeldhammervej 15
2610 Rødovre

Tlf.: 7070 7614
Mobil: 5338 1253
Email: info@kompetencebroen.dk
NYHEDSBREV
Stacks Image p85806_n364653
Følg os på sociale medier